Vrijspraak vernieling inboedel cel

De rechtbank Noord-Nederland, zittingsplaats Assen, heeft op 4 oktober 2017 uitspraak gedaan in een zaak over vernieling.

Vrijspraak vernieling inboedel cel

De verdachte werd in deze zaak onder andere verdacht van vernieling. De verdachte werd er immers van verdacht dat hij opzettelijk en wederrechtelijk de inboedel van een cel dat toebehoorde aan de penitentiaire inrichting, te weten een bed, toilet, radiator, wandmeubel, twee ruiten, electra, schilderwerk, een koelkast, de televisie met beugel, het prikbord en het koffiezetapparaat heeft vernield, beschadigd en of onbruikbaar gemaakt.

 

Standpunt strafrechtadvocaat en oordeel rechtbank Assen

De strafrechtadvocaat van de verdachte heeft zich ten aanzien van de vernieling op het standpunt gesteld dat er onvoldoende bewijs voor het feit voorhanden is, waardoor er niet tot een bewezenverklaring van vernieling kan worden gekomen. De rechtbank Assen volgt het standpunt van de advocaat van de verdachte en stelt dat niet kan worden vastgesteld dat de ten laste gelegde goederen intact waren op het moment dat de verdachte de cel binnenging. Ook stelt de rechtbank dat niemand heeft gezien dat het de verdachte is geweest die de vernieling in de cel heeft aangericht. Al met al acht de rechtbank dan ook niet wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan vernieling van de inboedel van de cel, waardoor de verdachte werd vrijgesproken.

 

Advocaat vernieling Assen

In deze zaak is de verdachte vrijgesproken door het pleidooi van de advocaat van de verdachte. Een strafrechtadvocaat zal voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, net als in deze zaak, bereiken. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor vernieling direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Assen! Wij werken voor een vast tarief en op basis van pro deo.

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op